Socialekaartvenlo.nl

Inloggen of inschrijven

Kenniscafé TOS-beleving voor professionalsOp 25 februari 2019 kun je als professional deelnemen aan het kenniscafé TOS-beleving in Nederweert.

Zelf ervaren wat een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is, doet veel meer dan alleen het uitleggen van theorie. Het kweekt begrip voor een kind met TOS, het laat je beter observeren, je wordt bewust van het probleem maar vooral ook van de doorwerking ervan. Gedrag dat eerst als problematisch werd gezien, wordt nu begrepen en vertaald als een gevolg van de TOS. TOS wordt zelfs eerder onderkend wanneer men het zelf heeft ervaren. Tijdens dit kenniscafé krijg je verschillende opdrachten en ervaar je zelf hoe het is om TOS te hebben.


PROGRAMMA

Aan de hand van verschillende opdrachten ervaar je hoe het is om TOS te hebben. Na iedere opdracht bespreek je jouw ervaringen en vertaal je hoe dat is voor een kind in jouw omgeving met TOS. Ook krijg je tips hoe je een kind kunt helpen of rekening kunt houden met TOS. Daarnaast wordt ingegaan op wat problemen met taal betekenen voor de communicatieve redzaamheid van kinderen.


MEER INFORMATIE

Voor vragen en meer informatie kun je contact opnemen met .


AANMELDEN 

https://www.kentalis.nl/evenementen/kenniscafe-tos-beleving-4

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.