Socialekaartvenlo.nl

Inloggen of inschrijven

WaakvlamcontactIn november start er in de gemeente Venlo een nieuw project in de buurt; de Waakvlam. Voor de rol van Waakvlamcontact zijn wij op zoek naar betrokken buurtgenoten.             

Het waakvlamcontact is een buurtgenoot die het leuk vindt om gekoppeld te worden aan iemand die vanuit een situatie van beschermd wonen gaat naar het zelfstandig wonen in de buurt. Je leert elkaar kennen en gaat samen de buurt in; langs de bakker, langs het buurtcentrum, een praatje met de naaste buren, etc. De taak van de buurtgenoot is niet persé om ‘leuke dingen’ te doen. De taak van de buurtgenoot is een ‘warm’ burencontact te onderhouden, met als ‘plus’ het in de gaten houden of het goed met hem/haar gaat en of er geen sprake is van problemen. Mochten er zorgen zijn dan kan de buurtgenoot op ieder moment aan de bel trekken bij de projectleider van de Waakvlam en wordt er naar een juiste oplossing gezocht. Ook speelt de buurtgenoot een rol in begrip creëren bij andere buren en brengt het waakvlamcontact hem/haar de geldende buurtetiquette bij.

 In de eerste fase van het project onderhoudt de projectleider van Radar Uitvoering intensief contact met de buurtgenoot.

Voor aanvang van het project krijgt de buurtgenoot een kennismakingsgesprek met de projectleider en de persoon die uitstroomt uit de Beschermd Wonen situatie en wordt er verder uitgelegd wat de waakvlam inhoud.  Dan kan het project van start!

 Tijdens het project wordt de buurtgenoot gecoacht door de projectleider en leer je o.a. hoe je herkent dat er problemen spelen en hoe je hier mee om kunt gaan. Naast de begeleiding/ coaching van de projectleider, zullen er altijd Buurtteamleden voor je klaarstaan; ze betrekken je bij de bijeenkomsten en bieden je als gewenst trainingen aan. Dit gebeurt altijd in een gezellige setting. Samen dragen we bij aan een leefbare buurt!  

Ben je geintereseerd neem dan gerust contact met me op. Dat kan via:

of 06-10037817

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.