Vrijwilligerswerk


Door iets voor een ander te doen bent u waardevol voor de ander, maar óók voor uzelf. U doet sociale contacten op, krijgt een zinvolle dagbesteding en ontmoet nieuwe mensen. Vrijwilligers zijn bovendien onmisbaar voor Venlo!

Meehelpen in de buurt kan op verschillende manieren. Sommige klussen zijn eenmalig, bijvoorbeeld helpen bij een buurtfeest. Andere werkzaamheden zijn structureler; maandelijks of wekelijks. De tijd die u beschikbaar stelt, bepaalt u zelf!

Vacatures voor vrijwilligers

Wilt u als vrijwilliger bijdragen aan een leefbaar Venlo? Er zijn verschillende vacatures die wellicht aansluiten op uw talenten en wensen. Al onze vrijwilligersvacatures zijn te vinden op de site www.venlovrijwilligerswerk.nl

Aan de slag als vrijwilliger bij Incluzio Sociale Basis?

Wij hebben geregeld nieuwe vacatures voor vrijwilligers waar wij als organisatie graag mee samenwerken. Hier lees je ons vrijwilligersbeleid.

Aanstellingsbeleid

Jij wil graag vrijwilligerswerk dat bij jou past en waar je plezier in hebt. Daarom hebben we vooraf een intakegesprek. Ook vragen we van jou om een ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ ofwel VOG als je gaat werken met kwetsbare mensen.

Vertrouwenspersoon

Heb je vragen over je vrijwilligerswerk, of wil je iets bespreken met betrekking tot je vrijwilligerswerk? Dan kun je terecht bij Ellen Kersten, coördinator vrijwilligerswerk. Ook hebben wij een gedragscode voor begeleiders.